Biden: Putinu treba suditi. Rusija: Neka sude režiserima predstave iz Srebrenice

Biden: Putinu treba suditi. Rusija: Neka sude režiserima predstave iz Srebrenice

AMERIČKI predsjednik Joe Biden komentirao je snimke pokolja u ukrajinskom gradu Buči te opet za Putina rekao da je ratni z*očinac. Ubrzo mu je odgovorila glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova.

“Sjetit ćete se da su me kritizirali kad sam nazvao Putina ratnim z*očincem. Vidjeli se što se dogodilo u Buči… On jest ratni z*očinac. Moramo nastaviti slati oružje u Ukrajinu kako bi se nastavili braniti, ali moramo i prikupiti sve informacije i detalje da možemo održati suđenje za ratne z*očine “, rekao je Biden.

“Putin je b*utalan. Ovo što se dogodilo u Buči je užasno, svi su to vidjeli. Ja mislim da je to ratni z*očin i da Putin mora odgovarati”, dodao je.

“Biden želi suditi za ratne z**čine? Neka počne s bombardiranjem Jugoslavije”
Marija Zaharova, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova, ubrzo je odgovorila na izjavu američkog predsjednika.

“Odlična ideja, neka počnu s bombardiranjem Jugoslavije i okupacijom Iraka. Također mogu dodati i režisere produkcije u Srebrenici”, napisala je Zaharova, aludirajući da se u Srebrenici nije dogodio ge**cid (unatoč sudskoj presudi koja kaže suprotno).

“Mogu tu dodati i trgovinu organima na Kosovu. Kad završe s tim, mogu se pozabaviti i bacanjem nuklearne bombe na Japan, kad su već kod toga”, napisala je Zaharova.

Po*olj u Buči

Podsjetimo, Ukrajina je optužila rusku vojsku da je “svjesno počinila po*olj” u Buči, gdje su nakon povlačenja ruskih postrojbi pronađene masovne g*obnice i više stotina tijela.

Novinari agencije France Presse su u subotu u Buči pronašli tijela najmanje dvadesetorice muškaraca u civilnoj odori porazbacana po cesti i pločniku. Ti su “ljudi svi u*ijeni metkom u glavu”, rekao je Anatolij Fedoruk, gradonačelnik Buče.

Gotovo 300 tijela pokopano je u masovnim g*obnicama, dodao je.

“Pronašli smo masovne g*obnice. Pronašli smo ljude vezanih ruku i nogu”

Glasnogovornik ukrajinskog predsjednika Serhij Nikiforov kazao je za BBC da su u Buči nakon odlaska Rusa pronađene masovne g*obnice.

“Pronašli smo masovne gr**nice. Pronašli smo ljude vezanih ruku i nogu s tragovima metaka u glavama ispaljenih s leđa”, rekao je za BBC Nikiforov. “Jasno je da su to bili civili i da su smaknuti. Čini se da su to ratni z**čini”, rekao je.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je za nedjeljno izdanje njemačkog lista Bild da se “to što se dogodilo u Buči i okolici Kijeva može opisati kao ge**cid”.

Index

Politika Svijet