Samo provjereno

POČELI PROTESTI U BRISELU; GRAĐANI BIH ŠALJU JASNU PORUKU: “Bosna i Hercegovina je multikulturalna država” (FOTO, VIDEO)

Počelo je okupljanje bh. građana za podršku Bosni i Hercegovini u Briselu ispred sjedišta institucija Evropske unije (EU). Pored Belgije, protesti se danas, kako su organizatori najavili, održavaju u Norveškoj, Austriji, Švedskoj, Italiji i drugim zemljama.

Ipak, u Briselu je danas centralni i najmasovniji protest, a istaknuta je zastava BiH i transparenti na kojima piše “Together we are Bosnia”. Poručeno je i da je BiH multikulturalna država.

U svim ovim gradovima će biti pročitano pismo koje su ispred organizatora, “Platforme za BiH” – nevladine organizacije iz Nizozemske, pisali za najveće svjetske lidere.

Ranije je Dino Salihagić, jedan od organizatora protesta Dino Salihagić, rekao da ljudi iz Nizozemske, Njemačke, Luxemburga očekuju da će doći, u Brisel, jer im je najbliža lokacija.

Također, danas u 12. sati u Crnoj Gori ispred sjedišta Delegacije EU održat će se građansko okupljanje podrške Bosni i Hercegovini.

N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com