Samo provjereno

Vaš pas vas stalno PRATI u stopu? Četiri razloga zašto se tako PONAŠA

Možda ne voli da bude sam
Sigurno ste primetili kako vas vaš kućni ljubimac stalno prati.

Gde god da idete, on vam je za petama.

Ovakvo ponašanje zavisi od rase psa jer neće svaki pas non stop ići uz vlasnika,

Ipak, može biti podstaknuto i nekim drugim stvarima i uzrocima.

1. Doživljava vas kao vođu
Iako je vaš pas pripitomljen, on ima neraskidivu vezu sa svojim divljim korenima. Budući da su današnji psi zapravo potomci vukova, oni sebe i vas posmatraju kao mali, ali sasvim legitiman čopor. U toj priči vi ste vođa čopora, a zadatak svih ostalih u njemu je da vas prate.

2. Smatra da vas tako štiti
Kada se pogleda dinamika čopora divljih pasa, primetno je da svaki pas ima zasebnu ulogu. Divlji preci naši pasa provodili su vreme lutajući šumom, oslanjajući se na članove svog čopora da paze na opasnosti.

Budući da vas vaš pas vidi kao vođu čopora, on oseća potrebu da ide za vama i obezbeđuje vam zaštitu.

3. Anksiozan je
Ako vaš četvoronožni prijatelj tužno zavija svaki put kada napuštate kući, grebe unutrašnjost vrata kao da vas moli da ga povedete sa sobom, i ne odvaja se od vas ni trenutka kada se vratite kući, vrlo je moguće da pati od anksioznosti. Ovaj oblik anksioznosti nastaje usled razdvajanja koje mu jako teško pada.

4. Pas je znatiželjan
Naši psi vole da budu deo našeg sveta i da znaju sve o nama. Oni su po prirodi znatiželjna stvorenja, a budući da ste vi njihova omiljena osoba na svetu, logično je da ne žele da propuste ništa što radite u toku dana. Može vam se činiti da zabadaju nos tamo gde im nije mesto, ali za njih jednostavno ne postoji važniji zadatak od toga da vas prate u stopu.

Objektiv.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com