Samo provjereno

Izuzetak od pravila: Povratak bivšem nikada nije dobra ideja, osim u OVOM SLUČAJU

Ukoliko obe strane porade na sebi i svojim osećanjima, uz iskrenu želju za pomirenjem, ono može da uspe
Raskidi su nekada, nažalost, neminovni.

Da, uvek su bolni, ali umeju da budu i jedino rešenje.

Pogotovo ako jedan, ili oba partnera nisu zadovoljna kvalitetom veze.

To, međutim, ne mora da znači i da su emocije nestale, a kada je to slučaj, često preispitujemo svoju odluku.

Šta kažu stručnjaci
Ukoliko razmatrate pomirenje sa bivšim partnerom, važno je da sagledate šta je dovelo do raskida, jer nešto sigurno nije funkcionisalo kako treba. Romantizovanje ideje o još jednoj šansi i kako bi to moglo da bude pravo ovaj put nije baš na mestu. Nikome nije u interesu da ponavlja iste greške, a problemi koji su postojali, nekada neće tek tako nestati, čak i ako se nadamo najboljem. Činjenica je da je nekad bolje voleti i izgubiti, nego sve prolaziti iznova.

Da ili ne?
Britanci koriste izreku: “Better the devil you know” (bolje đavo kojeg poznajete), koja šalje poruku da je nekada lakše ostati u odnosu koji nam ne prija, ali je poznat, nego rizikovati, ili se upuštati u nepoznato. Postoje osobe koje se ovoga pridržavaju, verujući da je tako jednostavnije.

Stručnjaci smatraju da se iza pomirenja često krije manjak šansi za upoznavanje novog partnera, ali i usamljenost i dosada.

Činjenica je da ništa od toga ne obezbeđuje osnovu za dugotrajnu vezu. Stoga, ako primetite ovakvo ponašanje kod bivšeg momka ili devojke, ne upuštajte se u novu fazu, jer će uslediti još jedno razočaranje. Sa druge strane, ako obe strane porade na sebi i svojim osećanjima, uz iskrenu želju za pomirenjem, ono može da uspe.

Da li može da uspe?
Pravila nema, uspešnost pomirenja varira od para do para i spremnosti da se razreše prethodni izazovi sa partnerom ili pojedinačno. Period uzavrelih strasti nakon nekog vremena splasne, pa je dobro biti spreman za ono što sledi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com