Samo provjereno

Znate li koja? Od svih muških navika, jedna posebno IZLUĐUJE ŽENE

Odbijanje traženja pomoći, u određenim situacijama, je nešto što lepši pol dovodi do ludila
Žene nerviraju muškarce, a muškarci nerviraju žene.

I u tome nema ničeg novog, a ni neobičnog.

Međutim, jedna muška navika žene zaista dovodi do nervnog sloma.

Razmislite koliko puta ste ovu, ili sličnu scenu doživeli sa svojim partnerom.

Zajedno ste se zaputili na neku destinaciju i njemu prepustili volan. U jednom trenutku oboje shvatate da ste se izgubili. Dok je vama u potpunosti jasno da treba da stanete i pitate za pravi smer, vaš partner ni ne pomišlja na to, već vozi dalje, iako zapravo nema pojma gde ide, što vas samo još više udaljava od željene destinacije.

Upravo ova muška navika odbijanja traženja pomoći u takvim situacijama žene dovodi do ludila. Jeste li se ikada zapitali zbog čega su toliko tvrdoglavi da bi zatražili nečiju pomoć?

Nauka ima objašnjenje za njihovu naviku

Istraživanje koje su zajedno sproveli Kalifornijski tehnološki institut, univerzitet Western i laboratorija ZRT pokazalo je da muškarci slepo slede svoje instinkte i vrlo retko ih preispituju.

Muškarcima je u opisanim situacijama zbog povećanog nivoa testosterona smanjena sposobnost kognitivne refleksije, pa se ne oslanjaju na razum nego na instinkte koji su često pogrešni.

Testosteron takođe povećava njihov osećaj samouverenosti, što ih takođe ometa u tome da realno prosude određenu situaciju.

Objektiv.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com