Samo provjereno

Udaljavanje partnera i neverstvo: Kako da prebrodite najčešće BRAČNE KRIZE?

Čim primetite da postoji problem, počnite da ga rešavate
Bračni problemi su normalan deo svake zajednice.

Ono što je bitno, jeste da ih na pravilan način rešavate.

Čim vidite da između vas i partnera postoji neki problem, počnite da radite na njemu.

1. Svađe i ignorisanje
Prvi i pouzdan znak da nešto ne štima jesu konstantne svađe. Obično je reč o svađama koje neće rešiti problem, već služe da bi povredile partnera i vratili mu milo za drago. I dok neki od vas sve rešavaju svađom ima partnera koji ćute, a u ovim situacijama se parovi suočavaju sa nedostatkom komunikacije.

Ćutanje je sušta suprotnost od cike i vriske, a sa druge strane opet jednako simptomatično za brak u krizi. Dešava se da jedan od partnera odustane od verbalne svađe i pokušaja da spasi brak, zato se povlači, jer ionako smatra da toj vezi nema spasa.

Vremenom sa partnerom prestajete da pričate o problemima, pa nakon toga o standardnim temama i obavezama, dok na kraju ne shvatite da zapravo živite dva paralelna i nezavisna života. Mnogi kažu da bi između svađa i tišine, ipak izabrali galamu jer ljutnja je barem znak da je partnerima još uvek koliko toliko stalo do spasavanja veze.

2. Laganje
Kada spomenemo laganje prva asocijacija je prevara. Međutim, postoje i dugi tip laži. Reč je o lažima kada recimo vaš partner pokušava da izbegne razgovor o neprijatnoj temi.

Primera radi, želi jedno veče da provede sa društvom, a vi želite da kupite nešto za sebe. Međutim za ove planove ne želite reći jedno drugom, već oboje smišljate maštovite laži da prikrijete tragove. Koliko god ovo zvučalo naivno, ovakve laži vremenom postaju sve veće i veće dok ne otkrijete da više zapravo i ne poznajete partnera. A kad se laži napokon razotkriju, nestaće i poverenje bez kojega je nemoguće sagraditi čvrstu vezu.

3. Udaljavanje partnera
Obično porođaj menja žene. Neke izgube interesovanje za partnera, smatrajući da je on obavio biološku funkciju, a druge forsiraju muževe da postanu idealni očevi. Ima i žena koje potpuno izgube predstavu o sebi zbog preterane posvećenosti deci, što dovodi do udaljavanja supružnika.

Psiholozi smatraju da je fizičko udaljavanje jedan od najjačih znakova krize u braku i javlja se obično u sedmoj godini braka. Ako vi ili vaš partner konstantno pronalazite neke razloge kako bi ste izbegli bračne obaveze trebalo bi da razmislite tome u kom se smeru razvija vaš brak.

4. Loš seks
Nedostatak poljubaca, kao i problemi u krevetu ukazuju na veće probleme u braku. Nefunkcionalan seksualni život jedan je od najsnažnijih pokazatelja bračnih frustracija. A ako je barem jedan partner non-stop nezadovoljan, pre ili kasnije shvatiće da to nije brak kakav želi, pa će najverovatnije rešenje za svoje bračne probleme potražiti na drugom mestu.

5. Neverstvo
Pitanje na koje još niko nije dao odgovor jeste da li je neverstvo znak krize u braku ili je ona njen uzrok. Zbog lošeg seksa, svađa ili manjka razumevanja, partneri često nalaze utehu u drugim osobama. Međutim, pre nego što zaplovite u preljubu, zapitajte se kakav bi vam život bio sa ljubavnikom ili ljubavnicom kada biste počeli sa njima da živite. Zato bi možda najbolje bilo da preispitate svoje ponašanje i da ne prebacujete uvek krivicu na drugu osobu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com