Samo provjereno

Anonimna donatorka iz Sarajeva izvršila uplatu od 15.350 eura za operaciju i neophodne fizikalne terapije za malenog Faruka Geljića

Iz Udruženja Pomozi.ba saopšteno je da je uoči Svjetskog dana humanitarnih akcija sugrađanka koja je željela ostati anonimna uplatila 15.350 eura za operativni zahvat i fizikalne terapije dječaka Faruka Geljića iz Sarajeva za kojeg je ovo udruženje pokrenulo apel za prikupljanje sredstava, javlja Anadolu Agency (AA).

– U dogovoru sa porodicom, novac prikupljen apelom za Farukovu operaciju u Turskoj, bit će preusmjeren u programska sredstva za liječenja drugih oboljelih građana – navodi se u saopštenju.

Faruk krajem mjeseca putuje u Tursku, a Udruženje Pomozi.ba će snositi troškove prijevoza i boravka u Turskoj, kao i troškove njegovog daljnjeg liječenja, jer će mu već nakon šest mjeseci biti potreban zahvat vađenja unutrašnjih implantata.

– Podsjećamo, maleni Faruk je većinu svog života proveo u bolnicama, jer mu je nakon rođenja ustanovljeno iščašenje oba kuka i zakrivljeno stopalo. On boluje i od hidrocefalusa, te su mu čim se rodio urađene dvije operacije i ugrađen šant. Nadamo se da će nakon predstojeće operacije u Turskoj, ovaj hrabri dječak napokon prohodati – naveli su iz Udruženja Pomozi.ba.

Dodaju da je divna, humana gesta sugrađanke dokaz u nizu da dobri ljudi postoje, što svakodnevno dokazuju i ostali sugrađani koji na različite načine podržavaju rad udruženja godinama unazad.

Udruženje Pomozi.ba svim humanitarcima i dobrim ljudima čestitalo je Svjetski dan humanitarnih akcija.

6yka.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com