Samo provjereno

Pet savjeta koji će vam pomoći da se napokon dobro naspavate

Postoji nekoliko stvari koje možete napraviti, a koje će vam pomoći da bolje spavate. Evo pet savjeta za dobar san.

Držite se istog rasporeda spavanja
Ovo je jedna od najbitnijih stvari na koju trebate pripaziti ako želite dobro sapvati. To znači da svaki dan trebate ići u isto vrijeme na spavanje i buditi se u isto vrijeme. Tako ćete postići ispravan ritam spavanja što će se pozitivno odraziti na sve funkcije u tijelu.

Izbacite kofein nakon 14 sati
Kafein se u tijelu zadržava prosječno osam sati pa ako ste popili kavu ili neki drugi napitak s kofeinom u poslijepodnevnim satima, to će zasigurno negativno utjecati na kvalitetu spavanja.

Izbjegavajte alkohol minimalno tri sata prije spavanja
Alkohol vam neće pomoći da prije zaspete ili da se bolje naspavate. Iako se možete osjećati pospano nakon koje čaše alkoholnog pića, to će izazvati dehidraciju, zbog toga ćete se buditi tijekom noći i nećete moći dosegnuti faze dubokog sna. Prema tome, barem tri sata prije nego što odete u krevet nemojte piti alkohol.

Nemojte vježbati četiri sata prije spavanja
Naravno da je vježbanje dobro za vaše tijelo i zdravlje, ali trebali biste vježbati tijekom dana ako se želite dobro naspavati.

Budite na suncu ujutro barem 15 minuta
Ako svako jutro boravite na suncu barem 15 minuta, to će potaknuti hormon melatonin, poznat i kao hormon spavanja, piše Sleep doctor.

N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com