Samo provjereno

Kako smršaviti dok samo hodate? Postoje načini

Kada je riječ o strategiji vježbanja za mršavljenje, hodanje je u tom smislu potcijenjeno. Vrijeme je da se to promijeni. Postoji puno stvari koje podržavaju hodanje, uključujući i to da ne morate nositi stvari od elastina, ne morate ići u posebnu teretanu da biste to napravili. Uz to, ne samo da možete smršaviti na taj način, već što više težite, lakše ćete izgubiti kilograme.

Da bi vam hodanje zaista pomoglo u naporima da smršavite, imajte na umu nekoliko stvari, pišu na stranici City Magazine.

Učinite više nego što radite sada
Ne postoji čarobna formula za to koliko koraka, kilometara ili sati morate proći da biste izgubili težinu koju želite. Od početka je ključ učiniti više nego što radite sada. Ako imate posao gdje ste cijeli dan na nogama, morate raditi više od toga. Ali ako imate sjedeći posao, šetnja svake večeri nakon večere može pokazati prave rezultate.

Puno se govori o dostizanju 10.000 koraka dnevno iz zdravstvenih razloga. Ipak, prvo odredite svoju osnovnu liniju. Ako svakog dana prijeđete samo 3.000 koraka, nemojte pokušavati sljedeći dan napraviti 10.000. Ciljajte 5.000 svaki dan tjedan dana. Sljedeći tjedan idite na 7.000.

Pogurajte se malo
Najbolji način da istopite kilograme jest da se izazovete intervalima – razdobljima bržeg hodanja protkanim razdobljima sporijeg hodanja. Istraživanje je otkrilo da intervalni šetači gube više na težini od ljudi koji stalno idu istom brzinom. Naravno, ako zaista želite promijeniti strukturu svog tijela, potrebno je dodati vježbe snage. Ne zaboravite i da kontroliranje stresa, sna i hrane također doprinosi mršavljenju.

Neka to bude vaša stvar
U početku ne morate hodati sat vremena da biste smršavili (iako je dobro raditi na tome), ali važno je steći naviku da hodate svaki dan. Neka to bude dio vaše dnevne rutine – nešto što radite čak i bez razmišljanja o tome – čak i ako hodate samo 10 ili 15 minuta nekim danima u tjednu. Hodajte gdje god možete, parkirajte automobil dalje od trgovine, na primjer, i idite stepenicama, a ne dizalom.

Pronađite brdo
Hodanje po nagibu povećava broj otkucaja srca i pomaže u aktiviranju gluteusa, kvadricepsa i listova. Ovisno o nagibu, možete postići slične prednosti kao trčanje bez dodatnog opterećenja zglobova.

Povećajte broj otkucaja srca
Iako ne morate trčati, povećanje brzine hodanja može sagorjeti više kalorija jer povećava broj otkucaja srca. Ali ne brinite, nema potrebe za sprintom – možete dobro vježbati ako hodate umjereno intenzivnim tempom.

Ignorirajte mitove i olakšajte hodanje
Ručni utezi pomažu vam da sagorite više kalorija. Ali uz njih zapravo sporije hodate, što poništava bilo kakvu korist od prekomjerne težine.

Da biste išli brže, radite duže korake. Upravo suprotno! Da biste išli brže, morate skratiti korak i napraviti više koraka u minuti. Kada predaleko ispružite stopalo ispred sebe, dobivate veći utjecaj na koljena i kukove, a stopalo djeluje kao kočnica. Da biste se navikli skratiti korake, prebrojite koliko koraka napravite u minuti (ili 30 sekundi, ako vam um brzo luta) tijekom intervala brzine. Zatim pokušajte u idućim minutama napraviti više koraka od toga, prenosi zadovoljna.rs.

N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com