Samo provjereno

Lava uništava bazen na otoku La Palmi i guta sve pred sobom, pogledajte nadrealne prizore

Predsjednik Kanarskih otoka Angel Victor Torres izjavio je ranije kako službe nisu nikako mogle zaustaviti “neumoljiv” napredak lave prema moru i da očekuju kako će materijalna šteta još i rasti.
Erupcija vulkana Cumbre Vieja na kanarskom otoku La Palma uništila je brojne domove i prisilila više od 6000 stanovnika na evakuaciju, a snimke uništenja koje se šire od nedjelje kad je sve krenulo samo još jednom podsjeća na razornu moć prirode. Jedna od tih snimki prikazuje trenutak kad lava postupno pada u bazen pun vode, a potom u sljedećem trenutku vidi se kako je sve u neposrednoj okolici uništeno, prenosi Itemfix.
Podsjećamo, predsjednik Kanarskih otoka Angel Victor Torres izjavio je ranije kako službe nisu nikako mogle zaustaviti “neumoljiv” napredak lave prema moru i da očekuju kako će materijalna šteta još i rasti. Iako se u ovom trenutku teško može procijeniti, ona će prema njemu biti znatno veća od 400 milijuna eura, koliko iznosi prag Europske unije za dodjelu pomoći. Lokalni dužnosnici misle da bi lava mogla potaknuti kemijsku reakciju koja izaziva eksplozije i otpuštanje toksičnih plinova kad lava dođe do mora, piše BBC. Erupcija vulkana još uvijek traje.

Vecernji.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com