Samo provjereno

Policajci u Dalmaciji kaznili lika s 1000 kuna, on tražio da ih se nagradi

POLICIJSKA uprava splitsko-dalmatinska primila je od 40-godišnjeg građanina pohvalu upućenu Mariju Juriću, policijskom službeniku Postaje pomorske policije.

Naime, 21. kolovoza Mario Jurić je, postupajući zajedno s kolegom Vinkom Lozinom koji su dio posade službenog plovila P-320 “Croline” Postaje pomorske policije, zatekao na moru ispred gradske luke Split 40-godišnjaka koji je gliserom na udaljenosti manjoj 300 metara od obale glisirao, javljaju iz PU splitsko-dalmatinske.

Policijska posada ga je zaustavila i postupala prema njemu, za što mu je izdan obvezni prekršajni nalog te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1000 kuna.

Prekršitelj se javio mailom navodeći kako je zaustavljen od posade pomorske policije ispred splitske luke, i da unatoč tome što je kažnjen želi izraziti pohvalu policijskim službenicima, a posebno policajcu Mariju Juriću koji je neposredno postupao. U mailu je naveo kako pohvalu policijskom službeniku izražava zbog ljudskog pristupa i edukativnog objašnjenja prekršaja koji je on svojim ponašanjem počinio.

“Želim da prenesete pohvale nadređenima za ove policajce i da ih se nagradi za edukaciju i pristup, što je vrlo rijetko. Takve ljude trebamo u policiji. Njihov pristup prema meni kao prekršitelju: dakle, osim represivnog i zasluženog kažnjavanja, više je pažnje policajac dao edukativnom dijelu, kao i brizi kako za moju tako i za sigurnost drugih u pomorskom prometu”, piše građanin.

“Zaustavljen sam puno puta u prometu (cestovnom) te je ophođenje policajaca nerijetko bilo suprotno od postupanja policajca za kojeg tražim pohvalu i nagradu. Skoro kao moj pokojni otac, bio je zabrinut za mene kao prekršitelja, i vrlo elokventno i staloženo mi je objašnjavao zašto je glisiranje opasno. Osjetio sam da mu je žao zbog kazne koju mi piše, ali mi je objasnio da je to i u mome interesu, jer ću idući put puno više paziti, s obzirom na to da je novac koji sam platio, kazna radi koje takvo što ponavljati više neću. Da ne biste shvatili krivo: nikad prije nisam vidio niti upoznao policajce koji su me kaznili. Ponavljam: zaustavljen sam puno puta od policajaca, nikad nisam doživio pristup koji je iako represivan jer sam kažnjen, prije svega bio edukativan i vrlo pristojan i ljudski. A to je ipak rijetko, zato sam napisao mail”, stoji u poruci.

Iz PU javljaju da je ova poruka kod njih izazvala zadovoljstvo i motivaciju.

“Kad smo kolegu nazvali i kazali kako ćemo objaviti sličicu iz njegove svakodnevice u poslu, bio je zatečen jer je ovakav način rada za njega sasvim uobičajen”, stoji u njihovoj objavi.

Mario Jurić je policijski službenik od 90-ih godina kada je počeo raditi u I. Policijskoj postaji. Od 2013. godine je u Postaji pomorske policije Split.

Index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com