Samo provjereno

SVE UPUĆUJE NA TO: Trump će se izgleda ponovo kandidovati za predsjednika SAD-a

Urednik CNN-a u analizi također naglašava kako Trump želi u ovom trenutku zadržati što više političke moći, a najjednostavniji način za to jeste da signalizira kako je itekako zainteresovan za kandidaturu 2024. godine.

Iako je do novih predsjedničkih izbora u SAD-u ostalo još tri godine, već sada je gotovo izvjesno kako će se bivši američki predsjednik Donald Trump ponovno kandidovati za poziciju prvog čovjeka Amerike.

Glavni urednik CNN-a Chris Cillizze, u analizi je razmatrao mogućnosti za novu kandidaturu Donalda Trumpa. Iako Trump još uvijek zvanično nije potvrdio da će se kandidovati, izjave njegovih saradnika pa i izjave ovog bivšeg američkog predsjednika upravo idu u smjeru ponovne kandidature.

“Mislim da će se Trump definitivno kandidovati 2024. godine. Šanse za to su 99, pa čak i 100 posto”, rekao je bivši Trumpov savjetnik Jason Miller.

O Trumpovoj kandidaturi pisao je i magazin Politico koji je napisao da Trump ozbiljno razmatara ovu mogućnost.

“Trump se povjerio saveznicima da se namjerava ponovo kandidovati 2024. godine uz jedan uslov – da bude u dobrom zdravstvenom stanju” navodi se.

Urednik CNN-a u analizi također naglašava kako Trump želi u ovom trenutku zadržati što više političke moći, a najjednostavniji način za to jeste da signalizira kako je itekako zainteresovan za kandidaturu 2024. godine.

“Ovakvi Trumpovi nastupi čine ga i dalje centrom moći u Republikanskoj stranci. Također, na ovaj način komplicira i borbu za sve druge kandidate stranke koji će se pokušati kandidovati 2024. godine, a ne zovu se Donald Trump”, navodi urednik CNN-a.

Ipak, kako prenosi Klix, ono što naglašava jeste prevrtljiva priroda Donalda Trumpa koji se vrlo brzo može predomisliti bar kada je riječ o političkim odlukama pa tako i o samoj kandidaturi.

“Trump je Trump, činjenica da govori savjetnicima kako se planira ponovo kandidovati treba uzeti uvijek s dozom rezerve. To je čovjek koji se predomisli zbog sitnice i to često bez pravog razloga i objašnjenja. No, ukoliko posmatramo situaciju iz trenutne perspektive, praktično se može reći da će Donald Trump biti kandidat Republikanske stranke na predsjedničkim izborima 2024. godine”, navodi CNN.

SB

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com