Samo provjereno

Zagrepčanka prevarena, zbližila se s “bogatim poduzetnikom” i posuđivala mu novac

P**ICIJSKI službenici P**icijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djela prijevara na štetu 53-godišnjakinje.

Sumnja se da je osumnjičeni, s unaprijed stvorenom namjerom, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, tijekom lipnja 2021. godine, putem internetske društvene mreže, koristeći lažni profil, započeo komunikaciju s oštećenom 53-godišnjakinjom. Na taj način počeo ju je dovoditi u zabludu, lažno se predstavljajući kao uspješan i bogati poslovni čovjek koji traži ozbiljnu ljubavnu vezu. Lažni je poduzetnik sa žrtvom nastavio komunicirati putem drugih aplikacija, poziva i SMS poruka u kojoj komunikaciji ju je nastavio održavati u zabludi te daljnjim lažnim prikazivanjem činjenica naveo da mu povjeruje kako su mu blokirani bankovni računi i da hitno treba posuditi novac za svoje osobne i poslovne potrebe.

Oštećena je lakomisleno povjerovala u njegovu lažnu priču, vjerujući da će joj novac i vratiti te je od 16. lipnja do 29. srpnja 2021. godine u devet navrata posudila novčani iznos od ukupno 203.000 kuna tako da je u dva navrata uplatila novac na bankovni račun u banci na ime njegovog poznanika te u sedam navrata u kuvertama predala novac taksistu, odnosno tom istom njegovom poznaniku, koji mu je zatim novac i predao.

Materijalna šteta iznosi oko 203.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu, objavila je p**icija.

Index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com