Samo provjereno

Milorad Dodik: Ovaj narod vjeruje crkvi, poštuje krsnu slavu i piše ćirilicom

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da je Doboj strateški važan za entitet Republika Srpsku, zbog čega jeste i bit će veliko gradilište.

Dodik je rekao da RS u Doboju želi da realizuje brojne projekte, među kojima su najvažniji izgradnja nove bolnice, sportske dvorane i novog administrativnog centra.

Obraćajući se nakon slavskog obreda povodom krsne slave grada Doboja Preobraženja Gospodnjeg, Dodik je istakao da Doboj danas u ime Republike Srpske ugošćava velikog gosta patrijarha srpskog Porfirija.

Milorad Dodik je naglasio da bi bez Srpske pravoslavne crkve u prošlosti bio izgubljen identitet srpskog naroda, te da bi bilo nemoguće uzdignuti se nakon stradanja u Drugom svjetskom ratu.

“Samo čvrsta vjera mogla je da očuva narod i zato ovaj narod vjeruje crkvi, poštuje svoju vjeru, svoju krsnu slavu, zato i piše ćirilicom”, poručio je Dodik u Doboju.

Slavskom obredu prethodila je Sveta arhijerejska liturgija u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla, koju je predvodio patrijarh Porfirije, nakon čega je organizovana Preobraženjska litija ulicama Doboja.

N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com